Visar: 1 - 1 av 1 RESULTAT
Linda-Marie Häggström, Ekogården i Skrike

EKO- September 
-Den första september tjugotjugotvå-

För fjärde året i rad går Eko-september av stapeln. Ett samarbete mellan Organic Sweden, Sveriges konsumenter, Ekologiska Lantbrukarna och KRAV. ( Länkade till dem allihopa om du har intresse av att veta mer) Vi producenter, företag m.fl får flera verktyg att använda oss av för att sprida vidare till dig och andra.

Kampanjen är en av åtgärderna som finns med i Jordbrukets åtgärdsplan för att öka produktion, konsumtion och export av ekologiska livsmedel. Därav är kampanjen finansierad av dem och möjliggör detta . Här kan du läsa åtgärdsplanen i sin helhet som tagits fram på uppdrag av regeringen som samarbetar med fler aktörer som myndigheter, organisationer och företag som ingår i hela livsmedelskedjan.

Denna kampanj görs för att bidra till mer information och ökad kunskap om ekologiskt och hur produktion av det går till och vad producenter och du bidrar till när vi väljer ekologiskt. Det är många vinster med att välja ekologiskt och KRAV.

När du väljer ekologisk mat bidrar du till biologisk mångfald, friskt vatten, bördiga jordar, inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, extra god djurvälfärd och mat utan onödiga tillsatser som alltid lever upp till höga krav. Läs mer om vinsterna med ekologisk och KRAV-märkt på heltenkelteko.se